Ugrás a fő tartalomra

7622 Pécs, Batthyány u. 1-3


+36701993528, +36705042229

Széchenyi 2020

Projektek


Tornacsarnok építése a Baranya Vármegyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium szakképző intézményben

RRF-2.2.2-23-2023-00004

A projekt célja egy, olyan a 21. századi elvárásoknak megfelelő, iskolai és szabadidős sporttevékenységeket kiszolgáló, egyben közösségi funkciókat is betöltő épület létesítése („Sport- és Közösségi tér”), mely kapcsolódik „Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv – B Magasan képzett versenyképes munkaerő komponens 21. századi szakképző intézmény” fejlesztési program beruházás célkitűzéséhez.

Kedvezményezett: Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

A szerződött támogatás összege: 1 681 880 775,-Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A Baranya Vármegyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium épülete Pécsen, a Batthyány utca 1-3. szám alatt található. A jelen projekt által létrehozni kívánt „Sport- és Közösségi Tér” egyszerre szolgálná ki a Baranya Vármegyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium szakképző intézmény igényeit (testnevelés órák, sportfoglalkozások, iskolai közösségi események, rendezvények), valamint biztosítana demonstrációs és rendezvényhelyszínt a szakképzési centrumnak (pl. pályaorientációs céllal), illetve szükség esetén az akkreditált vizsgaközpont és az ágazati képzőközpont számára, erősítve az érintett feladatellátási hely komplexitását, multifunkciós szerepét.
A projekt célja egy, olyan a 21. századi elvárásoknak megfelelő, iskolai és szabadidős sporttevékenységeket kiszolgáló, egyben közösségi funkciókat is betöltő épület létesítése („Sport- és Közösségi tér”), mely kapcsolódik „Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv – B Magasan képzett versenyképes munkaerő komponens 21. századi szakképző intézmény” fejlesztési program beruházás célkitűzéséhez. A beruházás komplex fejlesztésként valósulna meg, a „Sport- és Közösségi Tér” felépítése kiegészülne a kapcsolódó eszközbeszerzéssel (sportszerek, bútorzat stb.), illetve digitális fejlesztéssel (videókonferenciát lehetővé tevő multimédia-rendszer szükséges informatikai háttérrel történő kiépítése). Az új épület tervezése és kivitelezése során fontos szempont, hogy elsődleges energiaigényét tekintve az ún. „közel nulla energiaigényű” kategóriába tartozzon. A jól szigetelt épületbe a legmodernebb hőszivattyús hűtő-fűtő-szellőztető rendszer kerül beépítésre, a tetőfelületre telepítendő napelem-rendszer által megtermelt energia pedig éves szinten várhatóan biztosítja az épület teljes energiaigényét, így kapcsolódva a Baranya Megyei Szakképzési Centrum korábbi KEHOP-5.2.11-16-2017-00125 programjához, tovább csökkentheti a Baranya vármegyei szakképző intézmények energiaköltségeit. A projektnek nincs előre látható klímakockázata.

Az új épület tervezése és kivitelezése az akadálymentesítésre vonatkozó szabványok és jogszabályi feltételek figyelembevételével történik.

A projekt megvalósítása során vállalt egyéb tevékenységek:

Tárgyi eszközök beszerzése, melyek az oktatási tevékenységet közvetetten vagy közvetlenül támogatják: analóg és digitális oktatási eszközök (088) – külső és belső tornatermi berendezések

A projekt célja, hogy a 21. század követelményeinek megfelelő komplex fejlesztéssel, a mindennapos testnevelést, a diák- és szabadidős sportot, valamint az iskolai és egyéb közösségi tevékenységet is lehetővé tevő modern, multifunkcionális „Sport- és Közösségi Tér” valósuljon meg.

BAMA cikkKIMIKK
Innovációs és Technológiai MinisztériumMagyar Nemzeti Vagyonhasznosító Zrt.Pécs MJVH e-Ügyintézés
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

   7622 Pécs, Batthyány u. 1-3

  • Telefon: +36701993528, +36705042229

   E-mail: info@szakkepzesbaranya.hu

   OM azonosító: 203049


  2024Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum