Kézműves élelmiszerkészítő
Kis mennyiségű, elsősorban kézműves eljárással élelmiszereket állít elő. A munkája során érvényesíti a termékeinek kézműves jellegét.
Kézműves keretek között zöldség-, gyümölcs feldolgozást ezen belül tartósítást és savanyítást, valamint húsfeldolgozást, (ezen belül hurkát, kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít), tejtermékeket, ezen belül (joghurtot, kefírt, túrót, sajtot, tej alapú italokat készít), és sütőipari termékeket (ezen belül búzakenyeret és péksüteményt és pogácsákat készít), mézeskalácsot és száraztésztát állít elő.
A biztonságos termékelőállítás érdekében szakszerűen irányítja az élelmiszer előállítás folyamatait. A termék előállításhoz kapcsolódó termék nyomon követési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése kertében is.
Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszer higiéniai, technológiai, tűzmunka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) betartásával és betartatásával végzi.
Amennyiben szereted a kézműves termékeket,itt lehetőséged nyílik a zöldségek, gyümölcsök tartósítását, húskészítmények, tejtermékek feldolgozását,pékáruk, mézeskalács-, száraztészta készítését elsajátítanod.
Iskolai előképzettség
Alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség
Nem szükséges
Egészségügyi alkalmassági követelmény
Nem szükséges
Szakmai gyakorlat
Nem szükséges