Ugrás a fő tartalomra

7622 Pécs, Batthyány u. 1-3


+36701993528

Széchenyi 2020

Kézműves élelmiszerkészítő


Kis mennyiségű, elsősorban kézműves eljárással élelmiszereket állít elő. A munkája során érvényesíti a termékeinek kézműves jellegét.

Kézműves keretek között zöldség-, gyümölcs feldolgozást ezen belül tartósítást és savanyítást, valamint húsfeldolgozást, (ezen belül hurkát, kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít), tejtermékeket, ezen belül (joghurtot, kefírt, túrót, sajtot, tej alapú italokat készít), és sütőipari termékeket (ezen belül búzakenyeret és péksüteményt és pogácsákat készít), mézeskalácsot és száraztésztát állít elő.

A biztonságos termékelőállítás érdekében szakszerűen irányítja az élelmiszer előállítás folyamatait. A termék előállításhoz kapcsolódó termék nyomon követési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése kertében is.

Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszer higiéniai, technológiai, tűzmunka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) betartásával és betartatásával végzi.

Amennyiben szereted a kézműves termékeket,itt  lehetőséged nyílik a zöldségek, gyümölcsök tartósítását, húskészítmények,  tejtermékek feldolgozását,pékáruk, mézeskalács-, száraztészta készítését elsajátítanod.

Iskolai előképzettség

Alapfokú iskolai végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Nem szükséges

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges



KIMIKK
Innovációs és Technológiai MinisztériumMagyar Nemzeti Vagyonhasznosító Zrt.Pécs MJVH e-Ügyintézés
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

      7622 Pécs, Batthyány u. 1-3

    • Telefon: +36701993528

      E-mail: info@szakkepzesbaranya.hu

      OM azonosító: 203049


    2024Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum