Ugrás a fő tartalomra

7622 Pécs, Batthyány u. 1-3


+36701993528, +36705042229

Széchenyi 2020

Élelmiszeripari gyártáselőkészítő


Az élelmiszerek a legfontosabb, naponta fogyasztott és felhasznált termékek. Az élelmiszeripari gyártás-előkészítő szakmai irányítással, élelmiszer feldolgozáshoz szükséges gyártás előkészítési alapműveleteket végez: tárol, osztályoz, tisztít, aprít, kever, termikus műveletek végez (hűt, fagyaszt, főz, süt), csomagol. Alapvető ágazati méréseket végez. Az élelmiszeripari termékek előállításához szükséges eszközöket, anyagokat kiválasztja, előkészíti. Munkavégzése során eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet és betartja az egyes tevékenységekre vonatkozó (minőségi, élelmiszerbiztonsági, munkavédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi, valamint üzemi) előírásokat. Az élelmiszeripari gyártás-előkészítő tudásával az élelmiszeripar összes szakágazatában keresett és megbecsült szakemberré válhat.

Ajánlott azoknak a fiataloknak , akik érdeklődnek az élelmiszerek előállítása és a gyártás előkészítése iránt. Javasolt továbbá azoknak, akik szeretnének a munkájukkal hozzájárulni olyan biztonságos élelmiszer előállításhoz, amelyre a fogyasztóknak szüksége van. 

Iskolai előképzettség

Iskolai előkélpzettséghez nem kötött

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Szükséges

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges



KIMIKK
Innovációs és Technológiai MinisztériumMagyar Nemzeti Vagyonhasznosító Zrt.Pécs MJVH e-Ügyintézés
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

      7622 Pécs, Batthyány u. 1-3

    • Telefon: +36701993528, +36705042229

      E-mail: info@szakkepzesbaranya.hu

      OM azonosító: 203049


    2024Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum