Ugrás a fő tartalomra

7622 Pécs, Batthyány u. 1-3


+36701993528, +36705042229

Széchenyi 2020

Hírek


2022. nov. 8.
Herbert-Volf Mária Magdolna
  • verseny

Országos ötlet- és prototípusfejlesztő versenyen nyert az elektronikai technikus tanulók Zipi PMDN nevű csapata

A Baranya Megyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum elektronikai technikus tanulóinak Zipi PMDN nevű csapata nyerte a Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon versenyt, egy olyan intelligens hangszóróval, amely méri a zajszintet és egy bizonyos emberszám felett automatikusan növeli a hangerőt.

Országos ötlet- és prototípusfejlesztő versenyen nyert az elektronikai technikus tanulók Zipi PMDN nevű csapata

A Baranya Megyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum duális képzésben részt vevő elektronikai technikus tanulói országos versenyt nyertek az  Alkoss szabadon! címmel 9-13. évfolyamos középiskolás csapatok számára meghirdetett országos ötlet- és prototípusfejlesztő versenyen. A Harman Becker Kft., az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és Székesfehérvár Önkormányzata által közösen szervezett verseny résztvevőinek egy intelligens és érző hangrendszert kellett megtervezniük és kifejleszteniük és a rendszer prototípusát ki is kellett nyomtatniuk 3D-s nyomtatóval.

A verseny 24 órás döntőjére  MOL Aréna Sóstón került sor  2022.  október 28-29-én. A tíz résztvevő csapat közül a Zipi PMDN nevű csapata nyerte a Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon versenyt, egy olyan intelligens hangszóróval, amely méri a zajszintet és egy bizonyos emberszám felett automatikusan növeli a hangerőt.

„Olyan intelligens, zajszintmérős, szenzorral felszerelt hangszórót alkottunk, ami a belépő emberek számát méri és öt ember felett átkapcsolja magát hangosabb módra. Digitálisan vált, ez egy szervó kormánnyal lett megoldva. A tetején led fénysor található, ez jelzi a zajszintet. A jövőben szeretnénk továbbfejleszteni az eszközt, teljesen digitalizálni és kompatibilissé tenni az okos-otthonokkal.” - mondta el munkájukról a győztes csapat kapitánya.

A fiatalok nagyon sok műszaki eszközt, alkatrészt, szenzort kaptak ahhoz, hogy elkészítsék a saját prototípusukat. A verseny résztvevői 24 órán keresztül folyamatosan dolgoztak, hogy beleférjen az ötletfejlesztés, a tervezés és a prototípusgyártás is.

A nyertes csapat tanulói az értékes Harman-Becker műszaki eszközök mellett egy élménnyel is gazdagodnak majd, hiszen ők utazhatnak Londonba, a Harman Experience Centerbe.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Igazgató (intézményvezető) pályázat

Igazgató (intézményvezető) pályázat

Pályázat igazgató (intézményvezető) beosztás ellátására

2024. márc. 25.
Saját lábon -  vállalkozástervezési vetélkedő

Saját lábon - vállalkozástervezési vetélkedő

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal Saját lábon címmel vállalkozástervezési vetélkedőt hirdetett, melynek döntőjére november 14-én a Tudásközpontban került sor a Pályaválasztási Kiállítás keretében.

2023. nov. 20.
Jakab Judit
Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivál  2023. szeptember 27.  Pécs Expo Center

Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivál 2023. szeptember 27. Pécs Expo Center

A Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum és szakképző intézményei is részt vettek 2023. szeptember 27-én a Pécs Expo Centerben megrendezett Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztiválon.

2023. szept. 27.


KIMIKK
Innovációs és Technológiai MinisztériumMagyar Nemzeti Vagyonhasznosító Zrt.Pécs MJVH e-Ügyintézés
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

      7622 Pécs, Batthyány u. 1-3

    • Telefon: +36701993528, +36705042229

      E-mail: info@szakkepzesbaranya.hu

      OM azonosító: 203049


    2024Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum